Wie ben ik

Welkom op de website van Manipura, praktijk voor reflexzonetherapie van Anne-Marie Toonen

In 1997 ben ik aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid Nederland de beroepsopleiding voor reflexzonetherapeut gestart. Vanaf 2000 ben ik als reflexzonetherapeut werkzaam in mijn eigen praktijk Manipura.

Manipura (Sanskriet voor zonnevlecht-chakra) betekent “schitterend juweel”.
De Manipura-chakra is de belangrijkste plaats voor het opslaan van energie, van waaruit de levensenergie door het lichaam verdeeld wordt. Manipura heeft ook alles te maken met het vermogen om jezelf te leren kennen en je bewust te worden van je persoonlijke interesses. Deze eigenschappen komen zo veel overeen met mijzelf en met het werk dat ik doe, dat ik besloten heb mijn praktijk “Manipura” te noemen, het centrum van waaruit ik mensen meer energie en levensvreugde wil schenken, maar ook het centrum waarin ik mezelf kan ontwikkelen.

Vanuit de reflexzonetherapie ben ik me steeds meer gaan verdiepen in allerlei natuurgeneeswijzen en die integreer ik nu ook in mijn behandelingen. Het uitgangspunt blijft voor mij de voeten en m.b.v. voetdiagnostiek probeer ik samen met de cliënt meer inzicht te krijgen in haar/zijn klachten.

Als reflexzonetherapeut ben ik aangesloten bij de VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten) en sta geregistreerd bij de overkoepelende organisaties RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en SCAG (Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen).

Als licentielid van de VNRT ben ik onderworpen aan regels en normen die zijn vastgelegd in een beroepsprofiel en in gedragscodes op het gebied van de informationele privacy, persoonlijke integriteit, hygiëne en praktijkinrichting. Om kwaliteit te waarborgen ben ik verplicht om een aantal bijscholingen per jaar te volgen.